liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2008-05-05 Opleidingsschip Uruguay arriveert 7 mei

OPLEIDINGSSCHIP ‘V.E. CAPITAN MIRANDA’ VAN MARINE VAN URUGUAY ARRIVEERT OVERMORGEN 7 MEI 2008.

Zoals bekend wordt Curaçao van 7-10 mei a.s. vereerd met een bezoek van het opleidingsschip van de Marine van Uruguay, de ‘v.e. Capitán Miranda’.

Deze 3-master heeft naast commandant Franco, nog 93 opvarenden, w.o. 36 kadetten die het laatste jaar aan boord hun opleiding afronden. Het heeft de Curaçao Sail Foundation 10 jaar gekost om het schip hierheen te krijgen, maar vandaag 5 mei vertrekt het vanuit Pto. La Cruz (Venezuela) om woensdag 7 mei tussen 07.30-8.00 onze haven binnen te varen. Evenals vorige keren heeft het publiek en m.n. onze kleintjes e.a. jeugdigen, de gelegenheid om op donderdag 8 en vrijdag 9 van 14.00-19.00 een kijkje aan boord te nemen. Het schip zal aan de Mathey-werf afmeren.

Donderdag 8 mei

Het programma bevat – naast de protocollaire bezoeken aan de Gouverneur, de Minister-President en de Gezaghebber, - een kranslegging op donderdagochtend 09.00 bij het standbeeld van Admiraal Luis Brion, bezoeken aan de Marinebasis en Museum Kurá Hulanda en een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen een selectie van opvarenden en onze topamateurs van Sentro Hubenil Mahuma. Deze wedstrijd in het SDK begint donderdag 8 om 19.00 en is gratis toegankelijk voor het publiek. Ook maken wij enkele toeristische rondritten met hen waarna ze naar het strand zullen gaan.

Vrijdag 9 mei

Ons laatste evenement zal een gezamenlijk ‘Curaçao meets Uruguay’ feest zijn. Van 21.00-01.00 wordt het schip en de Mathey-werf ervóór omgetoverd tot een Uruguayaanse avond. Wij serveren een buffet zijn met typische gerechten van beide landen, een open ‘premium’ bar en men zal de hele avond kunnen genieten van dansmuziek van de bekende ‘Happy Peanuts’ en ‘Gino Coelho’. Ook zal het publiek worden getrakteerd op twee shows van de ‘Salsation Dancers’ en twee typische dans- en muziekoptredens van de opvarenden. Deze fundraising party is ook bedoeld om fondsen te werven voor meer projecten voor onze jeugd. U kunt bellen voor kaarten à fl. 125,= p.p. voor dit goede doel.

Curaçao Sail Foundation