liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

Travel

Holidays are always welcome. And whether you stay on Curacao or you want to go abroad, her you can find all adresses you need to make help your vacation unforgettable.

 

CAP PLAATST WIELKLEMMEN
 
WILLEMSTAD - CAP plaatst sinds een paar dagen wielklemmen bij niet-betalende parkeerders op het voormalige parkeerterrein ten oosten van de luchthaven. Het luchthavenbedrijf besloot onlangs deze 35 vakken ook betaald te maken, net als alle andere parkeerplaatsen op het vliegveld. "Dit deel was niet betaald. Dat is niet eerlijk ten opzichte van die 630 andere betaalde p arkeerplaatsen", legt CAP-directeur Etienne van der Horst uit.

Commotie hierover in de media, soms nog aangezwengeld vanuit de politiek, snapt Van der Horst niet. "Betaald parkeren op de luchthaven dateert al vanaf de periode Curinta. Het is niets nieuws." Curaçao Airport Partners verwerkt de parkeergelden van het personeel in het salaris. Omliggende bedrijven bepalen zelf hoe ze de kosten dragen. "Soms vergoeden bedrijven alles voor hun personeel. Andere de helft of een klein deel of helemaal niks."

Wat betreft de parkeerplaats bij Curoil en Goddard Catering stuurde CAP eind oktober een brief met uitleg naar betrokkenen. "We hebben het terrein meteen aangepakt. Schoongemaakt, van verlichting voorzien en parkeervakken aangebracht", vervolgt Van der Horst. Medio november werd bij de parkeerders ter plekke een flyer onder de ruitenwisser geplaatst. Hierop stond ook de waarschuwing dat CAP wielklemmen zou gaan plaatsen. Verwijdering van de klem kost de foutparkeerder 100 gulden. "Iedereen wist dus dat het ging gebeuren. We gaven toen nog respijt."

In het weekeinde plaatste CAP de eerste klemmen en zelfs op die dag waarschuwde het beveiligingspersoneel voor de klemmen. Desondanks werd er geparkeerd. Van der Horst: "We weten niet of het auto's van mensen zijn die op de airport werken of niet. We plaatsen een klem bij mensen zonder parkeerkaart."
 
 
 
Taxicentrale operationeel

WILLEMSTAD -
Het nieuwe bestuur van de Sindikato Uni di Shofer di Taxi (Sinusta) meldt dat de Taxicentrale na een lange periode weer operationeel is. Eilandbewoners en vakantiegangers kunnen via dit' meldpunt weer een taxi bestellen, vragen naar tarieven en bij afwijking van deze tarieven en ook wangedrag van de taxichauffeur, hierover klagen bij de vakbond. De Taxicentrale van Sinusta zal 24 uur per dag operationeel zijn en bereikbaar via de twee lijnen 510-TAXI (8294) en 520-TAXI.