liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2008-10-27 Optreden van de 3 Winnaars van het Wim


Persbericht: Optreden van de 3 Winnaars van het Wim Sonneveld Concours 2008

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 november verzorgen de winnaars van het Wim Sonneveld Concours 2008 als onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival een tweetal optredens op het podium van Landhuis Brakkeput Mei Mei. De winnaars van het concours van 2007 stonden vorig jaar eveneens op het podium van het landhuis en verzorgde daar toen 2 succesvolle optredens.

Het concours om de Wim Sonneveldprijs, onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival, is een belangrijke stimulans voor aanstormend cabarettalent en een springplank voor een carriere in de Nederlandse theaters. Na een strenge voorselectie heeft een zestal kandidaten een landelijke try-outtournee gemaakt. Tijdens deze tournee hebben de aanstormende cabaretiers hard gewerkt aan hun voorstelling, terwijl zij werden begeleid door professionele coaches. 5 april vond in een uitverkocht theater, De Kleine Komedie te Amsterdam, de zinderende finale plaats. In mei hebben de winnaars een week opgetreden tijdens de gebruikelijke Finalisten week in Theater Bellevue. De twee optredens op Curaçao sluiten deze tour van 2008 af!

De jury na afloop van de finale over de programma’s van de finalisten:

1e plaats: Roemer van der Steeg won overtuigend de finale en de publiekprijs met zijn liedjesprogramma “Oude waakhond”.
Roemer van der Steeg presenteert zich als een echte liedjeszanger. In een programma van een half uur weet hij steeds te verassen, zodat je telkens benieuwd bent waar het volgende liedje nou weer over zal gaan. Hij weet dan ook steeds weer en andere snaar te raken. Roemer bedient zich van een beeldende taal, waarin hij het alledaagse absurdistisch benadert. Soms zijn zijn teksten grappig, dan weer ontroerend.

2e plaats: Margriet Bolding begint haar show met de openingszin: “Is het u opgevallen dat uw consumptie van antidepressiva in de afgelopen tien jaar verdrievoudigd is?” en focust daarmee meteen de aandacht op zich.
Gekte en diepgang ontmoeten elkaar in de voorstelling. Haar teksten zijn origineel, de wendingen in haar liedjes vaak verrassend en haar taalgebruik poetisch. Het lied over het bezoekje aan haar moeder getuigt daarvan. Margriet’s authenticiteit staat buiten kijf.

3e plaats: Sophie van Hoytema staat zelfverzekerd op het podium. Ze valt op door haar bijzondere goede zangstem, maar ook beweegt ze goed en bevat haar programma leuke vondsten. Zoals haar verhaal over haar gelukkige jeugd, zo’n jeugd met vakanties naar Toscane.
Het levert mooie liedjes op, die getuigen van haar grote taalgevoeligheid en die ze erg mooi interpreteert.
Sophies programma kent twee thema’s: hoe los te komen van die gelukkige jeugd en een stille verliefdheid op pianist Erik, een getrouwde man, maar dan wel eentje die vast af en toe kontaktadvertenties plaatst.

De optredens vrijdag 14 november en zaterdag 15 november beginnen om 21.00 uur en de entree is Nafl. 25,- per persoon. Voor degene die van tevoren komen dineren in het landhuis wordt een stoel gereserveerd voor tijdens de voorstelling. Kaarten koop je bij: Albert Heijn, Bruna, Landhuis Brakkeput Mei Mei, Marinebasis Parera, Mensings Caminada en wereldstage.


Meer info: www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
Iris de Haan: 529 76 96