liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2008-11-06 BASIC ONE EN ALISON HINDS HOOGTE PUNTEN

BASIC ONE EN ALISON HINDS HOOGTE PUNTEN VAN EEN WEEKEINDE VOL HEINEKEN REGATTA CURACAO FESTIVITEITEN

WILLEMSTAD – De Heineken Regatta Curaçao, met als thema ‘Real Different’, vindt niet alleen plaats op het water. Er staan ook veel activiteiten voor op het land op het programma. De organisatie wil dan ook benadrukken dat iedereen welkom is dit weekend, ook niet zeilers! Iedereen is uitgenodigd om zaterdag en zondag in Punda en Otrobanda van ’s ochtends tot ’s avonds te genieten van verschillende activiteiten op het Brionplein tot aan de Regatta Village op de Kleine Werf. De kades en het plein rond de Annabaai worden omgetoverd tot een groot spektakel voor jong en oud.
Heineken Curaçao & Bonaire en Stichting Curaçao Sailing Festival, samen met hun partners Curaçao Ports Authority, NIBanc, Banco di Caribe, Ennia, Curaçao Tourism Bureau en UTS, zijn bezig met de laatste voorbereidingen om het publiek een groots evenement voor te schotelen. Hoogtepunten van de Heineken Regatta Curaçao zijn uiteraard de optredens van internationale topacts Basic One op zaterdag en Alison Hinds op zondag in de Regatta Village.

Annabaai het toneel voor de vele activteiten
Met de verschillende races van verschillende bootsoorten in verschillende klassen is het voor het publiek vanaf 10.00 uur volop genieten vanaf het Panoramic Terrace in de Heineken Regatta Village op de Kleine Werf. Ook zijn er verschillende demonstraties in de Annabaai. Op de Premium Market is er de gelegenheid om te ‘shoppen’ of om informatie te halen bij de verschillende stands. Toegang tot de Regatta Village en Panoramic Terrace is gratis gedurende de dag. Vanaf het Panoramic Terrace is het mogelijk om de zeil wedstrijden, demonstraties en watersport plezier te bekijken. U zult zich geen moment vervelen.
Op beide dagen kan de familie genieten van de door de Curaçao Tourism Development Board aangeboden authentieke Curaçaose culinaire ervaring en de Family Boulevard met een Kids Pavillion aangeboden door UTS. Zaterdagavond wordt om 18.30 uur ingeluid door de Lightning Boat Parade. Het publiek zal vanaf de Handelskade en het Brionplein van een ware show op het water kunnen genieten. Iedereen met een boot en een lamp is welkom.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persbericht
Groots waterspektakel tijdens Heineken Regatta Curaçao
Vele races en demonstraties in Annabaai

WILLEMSTAD - Het thema van de Heineken Regatta Curaçao is niet voor niets ‘Real Different’. Er is een zeer grote variatie aan races in verschillende watersportdisciplines in verschillende klasses waar het publiek van kan genieten vanaf de kades van de Annabaai. Naast de wedstrijden zijn er zaterdag en zondag verschillende demonstraties van o.a.jetski’s, wake board & kite surfing – als de weersomstandigheden het toestaan. Heineken Curaçao & Bonaire en Stichting Curaçao Sailing Festival, samen met hun partners Curaçao Ports Authority, NIBanc, Banco di Caribe, Ennia, Curaçao Tourism Bureau en UTS verwelkomen iedereen in de Regatta Village op het Kleine Werf en op het Brionplein om te kunnen genieten van alle competities en demonstraties.
De eerste algemene winnaar van de Heineken Regatta Curaçao zal de prestigieuze NIBanc Cup overhandigd krijgen. 
Op vrijdag 7 november wordt de Heineken Regatta Curaçao geopend met een Captains Cocktail Party aangeboden door NIBanc.  Tijdens deze avond met drankjes, hors d’oeuvres, muziek en live entertainment van Juni Julliet zal de NIBanc Cup worden gepresenteerd aan het publiek.

De NIBanc Cup is ontworpen door Waterford Crystals in Ierland en heeft een lange weg afgelegd naar Curaçao. De Cup staat voor internationale diversiteit, harmonieuze relaties en krachtig teamwork die niet alleen typerend zijn voor Curaçao, maar ook de traditie van de international jacht races symboliseren.

Volop races in en buiten Annabaai
Verschillende bootsoorten in verschillende klassen passeren de revue tijdens de regatta. De jachten varen vier races in zes verschillende klasses; de Racing Class I en II, Racing Cruising Class, Cruising Class, Open Fun Class en de Multihull Class. Alle races starten en finishen in de Annabaai. Op zaterdag starten de jachten om 9.40 uur en 13.40 uur en op zondag starten zij om 09.10 uur en 12.40 uur. Het deelnemersveld bestaat momenteel uit meer dan 25 jachten.
De krioyoboten, de traditionele vissersboten, komen ook tegen elkaar uit, alhoewel niet in grote getale als gevolg van de recente storm. De krioyoboten vertrekken om 10.20 uur en 14.20 uur op zaterdag en 9.50 uur en 13.20 uur op zondag. De finish van de jachten en krioyoboten wordt verwacht rondom 16.00 uur op zaterdag en 15.00 uur op zondag.

YSCO (jeugdzeilen) en de CSSA (Sunfishes) hebben de handen ineengeslagen en organiseren op zaterdag en zondag team races, waarbij de jeugd in Optimisten en de volwassenen in Sunfishes aan de start verschijnen. De races vinden plaats in de Annabaai, ter hoogte van de Handelskade en het Brionplein. De Teamraces van Opti’s en Sunfishes starten om 10.25 uur en 14.25 uur op zaterdag en om 09.55 uur en 13.25 uur op zondag.
De Windsurf competities, in Formula, ‘non- Formula‘ en de Open klassen, varen een baan startend net voor Annabaai. De competitie is dan ook goed te bezichtigen vanuit het Riffort of het Plaza Hotel.
In het kanaal van de Annabaai richting Waaigat vinden de microbootwedstrijden plaats. Microboten zijn bootjes van   ruim een halve tot een meter lang, die op eigen kracht zeilen, nadat de eigenaar de zeilen zodanig getrimd heeft dat ze zelfstandig een baantje kunnen varen.
Zaterdag om 10.25 en 14.30 uur en zondag om 13.30 uur worden de Celebrity match races gevaren. Op zaterdag en zondag maken verschillende prominenten en sponsoren van de regatta deel uit van de bemanning. Het wordt een echte afvalrace waar de beste zich winnaar mag noemen.
Noemenswaardig is ook de Schottegat Challenge viscompetitie waar vissers in kleine boten op het Schottegat tegen elkaar uitkomen. De Schottegat Challange is gesponsord door UTS.

Ook aan kinderen is gedacht
Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. In de Kids Pavillion in het Family Boulevard van UTS op het Brionplein kunnen zij hun hart ophalen. De Family Boulevard en de authentieke Curaçaose culinaire ervaring aangeboden door de Curaçao Tourism Development Board biedt een geweldige ervaring die geen enkele familie mag missen.
Daarnaast kunnen de kinderen op zaterdag vanaf 10.00 uur tot 11.30 uur vanaf de kade, met ouderwetse bamboehengeltjes hun geluk beproeven. Om 12.00 uur worden de prijzen uitgereikt door Chochelaar Tom Presti. Dit onderdeel wordt georganiseerd door Budget Marine.

Vooraf aan het optreden van Alison Hinds op zondagavond zal de begeerde NIBanc Cup worden uitgereikt aan de overall winnaar van eerste editie van de Heineken Regatta Curaçao.

Meer informatie kunt u krijgen op www.heinekenregattacuracao.com.