liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2009-01-27 Kamermuziekfestival Zestig jarig Avila

KAMERMUZIEKFESTIVAL
Zestig jarig AVILA

Willemstad – Het Avila Hotel viert zijn zestigste verjaardag (1).  Niemand zal verbaasd zijn dat een dergelijke memorabele gebeurtenis wordt opgeluisterd door een klassiek muziekfestival.  Dat heeft plaats op 1, 5, 7 en 8 februari en staat onder artistieke leiding van de beroemde pianiste Anne-Marie McDermott.

Zij heeft een keur aan vooraanstaande musici uit New York om zich heen verzameld.  De sopraan Lauren Skuce maakt hier haar debuut.  Zij debuteerde in 2001 in de New Yorkse Carnegie Hall en is sindsdien bezig met een bliksemcarrière.  Violiste Ida Kavafian is hier voor de tweede maal.  Zij studeerde bij Oscar Shumsky en is een veelgevraagd soliste en kamermuziekspeelster.  Dat geldt ook voor de violiste Lily Francis die onder anderen bij Joseph Silverstein studeerde.  Cathy Meng Robinson is ook al zo’n violiste die bij een gerenommeerde leraar studeerde: Ivan Galamian.  Zij was een van de oprichters van het Miami String Quartet, evenals haar man, de cellist Keith Robinson.

Anne-Marie McDermott opent het festival op zondag 1 februari in La Belle Alliance (aanvang 11 uur) met vier sonates van Haydn.  Op zich is het al bijzonder om vier van deze meesterwerken in èèn concert te kunnen beluisteren.

Donderdag 5 februari wordt gespeeld in het atrium van de Centrale Bank (Gala concert, aanvang 20 uur).  Op het programma staan Mozart’s pianoconcert in C, K.415, met strijkkwartet-begeleiding, vervolgens enkele instrumentale bewerkingen van Gershwin-songs en vijf liederen van Gershwin voor sopraan en piano. Tot slot het tweede Trio voor piano, viool en cello, op. 66 van Mendelssohn.

Zaterdag 7 februari wordt er gemusiceerd in het Paleis van de Gouverneur (aanvang 17 uur).  Geopend wordt met de Sonatine in G, op. 100 voor viool en piano van Dvořák, gevolgd door Il Tramonto, een lyrisch gedicht voor sopraan en strijkers van Respighi.  Van Gershwin gaan diens Preludes voor piano.  Tenslotte het Kwartet op. 16 voor piano en strijkers van Beethoven.

Het festival wordt afgesloten met een koffieconcert in La Belle Alliance op zondag 8 februari (aanvang 11 uur).  Begonnen wordt met zes van de meest geliefde liederen van Schubert voor sopraan en piano.  Tenslotte van Brahms het majesteuze Kwintet voor piano en strijkers, op. 34.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de frontdesk van het Avila Hotel.  Telefoon .