liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2009-03-25 Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet samen op het toneel

 
Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet samen op het toneel

Koningskoppel in “Liefdesbrieven”
 
 
Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet: samen goed voor meer dan tachtig jaar theaterervaring op het hoogste niveau, maar nooit eerder samen op de planken. Deze twee gelouterde en gelauwerde artiesten hebben alle denkbare onderscheidingen in ontvangst mogen nemen.

In Liefdesbrieven – de Amerikaanse klassieker (Loveletters) uit 1988 van A.R. Gurney – zullen Anne-Wil en Paul een waar koningskoppel vormen. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van beiden in vervulling.

Vanaf het prille begin van hun theatercarrières hebben Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet zich met elkaar verwant gevoeld. Zíj speelde als jonge actrice haar eerste rollen bij de Haagsche Comedie in de Koninklijke Schouwburg, híj bracht als nieuwe cabaretier zijn eerste programma’s in het net geopende Theater PePijn te Den Haag.
In de loop der jaren heeft hun verwantschap zich verdiept tot vriendschap en wederzijds respect voor elkaars talent en vakmanschap. “Wij moeten toch ooit een keer op het toneel samen iets doen, maar dan moet het wel iets héél bijzonders zijn”, hebben ze zo vaak gezegd.
Dat gaat nu gebeuren!

Iedereen heeft wel eens een liefdesbrief geschreven in de hoop dat het verlangen en de diepgekoesterde wens zo spoedig mogelijk in vervulling gaat. Het bijzondere aan Liefdesbrieven is dat Gurney twee personages heeft gecreëerd die elkaar hun hele leven schrijven. Dat betekent dat voor hen de hoop en het verlangen onvervuld blijven. Liefdesbrieven, een stuk voor twee acteurs vol dramatische en sensuele spanning, is exclusief te zien in Teatro Luna Blou te Curaçao.

De 3 voorstellingen, die op 25, 26 en 27 maart plaats zullen vinden in Teatro Luna blou, worden door Paul van Vliet en Anne-Wil Blankers geheel pro bono uitgevoerd. De opbrengsten gaan naar de Rotary Centennial Youth Foundation (De RCYF besteedt fondsen aan projecten ten behoefte van de jeugd) en de wassalon van Totolika, een project waar Anne-Wil Blankers mee geaffilieerd is.

Liefdesbrieven wordt mede mogelijk gemaakt door: Hoofdsponsors KLM en Avila Beach Hotel. Overige sponsors: Korpodeko, Panaderia Isa, Seguros Brouwers, Price Waterhouse Coopers, Mees Pierson, Singer Industries, Chogogo Resort, Van Eps Kunneman van Doorne, Spighthoff Advocaten, Maduro en Curiels Bank, RBTT, Ennia en Banco di Caribe.

Indien u vragen heeft over dit project kunt u altijd contact opnemen met de volgende personen:

Boy Bakmeijer, Rotary Club
Tel.: 

&

Inge van der Werff, management Paul van Vliet en Anne-Wil Blankers
Tel.: 

 Tekst :
A.R. Gurney
 Vertaling :
Jan Donkers
 Regie : Mette Bouhuijs
 Kostuumontwerp   : Yan Tax
 Lichtontwerp    : Reinier Tweebeeke
 Met     : Anne-Wil Blankers als Melissa
Paul van Vliet als Andy
 Première    : Woensdag 24 maart 2009
 Speeldata     : 25, 26 en 27 maart 2009