liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2009-05-11 Spantenbier nieuwe faculteitsgebouwen UNA

 
  
 
 
 
 
 

PERSBERICHT

Spantenbier nieuwe faculteitsgebouwen UNA

Afgelopen vrijdag 8 mei 2009 vierde aannemersbedrijf MNO Caribbean het feit dat de eerste van de drie in aanbouw zijnde nieuwe faculteitsgebouwen het hoogste punt heeft bereikt. Dit heuglijk gebeuren vond plaats in aanwezigheid van de Rector Magnificus van de UNA dr. Rupert 5ilberie, medewerkers en genodigden van de UNA, en medewerkers van de aannemer en van toezichthouder PLAN'D2.

De bouw van de nieuwe faculteitsgebouwen is het laatste onderdeel van fase o van het Masterplan voor uitbreiding van de universiteit. Deels voorafgaand en deels gelijktijdig zijn tevens de nieuwe sportfaciliteiten aangelegd, en het boekendepot bij de bibliotheek gebouwd. Een deel van boekendepot is tijdelijk in gebruik als lesruimten.

In de nieuwe faculteitsgebouwen zullen werkruimten en collegezalen worden ondergebracht ten behoeve van de Algemene Faculteit, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de Faculteit der Sociaal-Economische wetenschappen. Met deze fase, in feite een inhaalslag, wordt de capaciteit van de universiteit om de groei in het aantal studenten op te vangen redelijk uitgebreid. Om aan de doorgaande groei het hoofd te bieden zal weldra een volgende uitbreidingsfase van het Masterplan moeten aanvangen.

De middag werd na een korte toespraak van de Rector Magnificus afgesloten met een drankje en een hapje, terwijl een filmpje werd afgedraaid die laat zien hoe de gebouwen er uit gaan zien wanneer ze geheel afgebouwd zijn.