liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2009-06-22 Speciale onderscheiding Spirit of the Competition Award Zilver voor Curaçao Culinary Team

 
  

 
PERSBERICHT
SAN JUAN (PUERTO RICO) 14 juni 2009


Speciale onderscheiding Spirit of the Competition Award

Zilver voor Curaçao Culinary Team


San Juan – Het Curaçaose Culinary team heeft dit weekend een uitstekende indruk achter gelaten tijdens de jaarlijkse Taste of the Caribbean competitie. Deze werd van 12 tot en met 14 juni gehouden in San Juan, Puerto Rico. Het team behaalde een zilveren medaille in de competitie voor beste Culinary Team of the Caribbean. Daarnaast wisten ze de Spirit of Competition Award te winnen.

Dat was, naast de uitstekende culinaire prestaties, vooral een beloning voor de positieve en sociale sfeer die het team heeft weten neer te zetten. Het Curaçaose team kende dit jaar een lastige opstart. Door onvoorziene omstandigheden kende het team pas een maand van tevoren haar uiteindelijke samenstelling, wat een relatief korte inwerkperiode tot gevolg had. Toch wist het jonge team een goede prestatie neer te zetten tijdens de competitie op zaterdag. In totaal deden dertien teams uit de Cariben mee aan de competitie.

Het Curaçaose Culinary Team bestaat uit vooral jonge, lokale chefs en wordt geleid door teamleider Frans Smits van het Lions Dive Beach Hotel/Hemmingway. Het feit dat Curaçao jonge, lokale chefs naar de competitie stuurde, was voor de internationale jury ook een belangrijke reden om hen te belonen met de Spirit of the Competition Award.

Het team bestaat, naast Smits, uit teamcaptain Misherella Rooi (Avila Hotel), Remsley de Jongh (Avila Hotel), Shurandy Carolie (Kurá Hulanda) en Roxien Granviel (Floris Suite). Bartender is Grimiti Martis van het Renaissance Hotel. Martis behaalde een bronzen medaille in de bartender competitie.
Maandag om kwart voor zeven ‘s avonds landt het Curaçaose Culinary team op Hato.