liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2010-06-01 Vijfde Fatum Pensioen & Bedrijvendag

Geachte relatie, 

Het is ons een groot genoegen om u te mogen uitnodigen voor de Vijfde Fatum Pensioen & Bedrijvendag. Het thema van deze editie is: ‘De toekomst van het pensioenstelsel op Curaçao’. 

Pensioenen zijn belangrijk. Niet alleen voor welvaart en welzijn van de gepensioneerden maar ook voor de economische ontwikkeling van Curaçao. Er dient daarom een gezonde basis te zijn om ons pensioenstelsel in haar huidige vorm te handhaven. Helaas lukt dat niet met de huidige bevolkingsopbouw. Daarbij hebben we te maken met de financiële crisis enerzijds en een verlaging van rente op de geld- en kapitaalmarkt anderzijds. Wat betekent dit voor uw pensioen? Wat moeten we doen om ons pensioenstelsel klaar te maken voor de toekomst? Wat zijn de ontwikkelingen op pensioengebied in de rest van de wereld? Dit zijn allemaal vragen waarop onze gastsprekers een antwoord zullen proberen te geven. 

Met de schuldsanering komt een interessant beleggingsvehikel van de financiële sector onder druk te staan. Dat betekent dat banken en verzekeraars op zoek moeten gaan naar andere beleggings-instrumenten. Kan de oprichting van de Dutch Caribbean Securities Exchange hier uitkomst bieden? Hoe ziet de Dutch Caribbean Securities Exchange er uit en wat kan deze beurs doen voor zakelijk Curaçao? 

Op 10 oktober 2010 wordt Curaçao een land. De schuldsanering is dan in volle gang. Door deze schuldsanering creëert Curaçao een gezonde startpositie omdat de rentelasten voor de overheid sterk zullen dalen. Hiermee ontstaat wellicht ruimte voor investeringen in onderwijs, infrastructuur, gezondheidszorg et cetera. Waar staat Curaçao op 10 oktober 2010 en wat zijn de toekomstprojecties? 

We sluiten de Vijfde Pensioen & Bedrijvendag af met de uitreiking van de Derde Fatum Best in Business Award. De ‘Award Ceremony’ zal vanaf 18.00 uur live worden uitgezonden via ‘Hoyer in Business’ op Radio Hoyer 2 (105.1 FM).