liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2007-12-10 Demonstratie hondenbewaking [nl]

PERSBERICHT
10 december 2007.

Zaterdag demonstratie bij Dobberman Club op Saliña

Securitas Antias test nieuwe vorm van hondenbewaking uit voor lokale markt

WILLEMSTAD – Het beveiligingsbureau Securitas Antias werkt met het Nederlandse bedrijf W&Z Beveiliging samen om op de Curaçaose markt een nieuwe vorm van hondenbewaking uit te testen. Daarvoor wordt op zaterdag 15 december een publieke demonstratie gehouden.

Securitas Antias en W&Z Beveiliging starten een pilot project voor beveiligingsdiensten met gebruikmaking van speciaal opgeleide waakhonden. Juist omdat het verder gaat dan wat tot nu toe standaard was in de lokale methode van hondenbewaking, hebben de partners afgesproken om de werking ervan eerst uit te testen en te zien of er voldoende belangstelling voor bestaat in de markt. De uitwerking ervan vergt namelijk de nodige investeringen qua tijd, energie en kapitaal en dan willen zij toch enige mate van zekerheid hebben dat er ook voldoende afname zal zijn voor de bijzondere diensten die zij aan de hand van deze honden kunnen leveren.
De getrainde honden met hondenbegeleider zijn bijvoorbeeld heel goed inzetbaar op open terreinen, bij inbraken of opstootjes. Op bevel gaan zij gericht op zoek naar een persoon of naar een voorwerp die de bewuste persoon in handen heeft gehad, zoals een breekijzer, de sleutel van een kluis, etc. Zo helpen deze waakhonden op vorm of geur zoeken naar voorwerpen, het lokaliseren van binnendringers, het uit een rumoerige menigte afzonderen van een gezochte persoon, alsook het bewaken van iets door aan te vallen zodra iemand zich iets wil toe-eigenen. De gezochte persoon kan dan ook niet meer vluchten. De waakhond geeft zijn begeleider subtiel aan om wie het gaat. De hond doet niets, zolang die persoon niet probeert te ontsnappen. Anders dan veel andere bewakingshonden, weigeren deze waakhonden voedsel van iemand anders dan hun directe baas. Met gebruikmaking van deze waakhonden kan een groter werkterrein effectiever worden bestreken, terwijl het eigen personeel gemakkelijk op meer of andere posten ingezet kunnen worden.

Demonstratie op zaterdag
Van de week zijn alvast twee speciaal getrainde waakhonden van W&Z op Curaçao aangekomen. Het gaat om vrij grote honden die een zelfde soort certificaat krijgen als de specialistische politiehonden. Komende zaterdag zal vanaf 5 uur ’s middags op het terrein van de Dobberman Club naast het Albert Schweitzer College op Saliña publiekelijk gedemonstreerd worden waartoe deze honden in staat zijn. Dan zal ook duidelijk worden dat dit geen boze honden zijn die lukraak naar vreemden grommen of bijten, maar honden die zodanig afgericht zijn om bewakers rustig en doeltreffend te helpen in hun surveillance en zelf pas optreden tegen boosdoeners als het echt moet en op bevel.

Speurhonden
W&Z Beveiliging heeft in Nederland daarnaast een uitstekende reputatie opgebouwd in toepassing van speurhonden voor het opsporen verdovende middelen, ook in horeca zaken en op de werkplek, en van explosieven in de strijd tegen het terrorisme. Voor deze diensten behoren gerenommeerde instanties en ondernemingen in Nederland tot de klantenkring van W&Z Beveiliging.