liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2007-12-10 Kerstbouten toernooi 2007 [nl]

PERSBERICHT
10 december 2007Cadushi zet traditie ongestoord voort


Badmintonners maken zich op
voor Kerstbouten toernooi 2007


WILLEMSTAD – Georganiseerde beoefenaars van de snelle badmintonsport kunnen de klok erop gelijk zetten. Zodra december aanbreekt weten zij dat de vereniging Cadushi de traditie in ere houdt voor het jaarlijkse kerstbouten toernooi. In het weekeinde van 15 en 16 december is het zover dat bij Rust en Burgh de shuttle snel weer naar de andere kant van het net moet worden geslagen tijdens een intensief wedstrijdprogramma verdeeld over drie wedstrijdklassen.

Badmintonclub Cadushi nam jaren geleden het initiatief voor dit kerstbouten toernooi ter afsluiting van een sportief badminton jaar. Het trieste van het geval is dat dit toernooi al verscheidene jaren op Curaçao de enige nog overgebleven overkoepelende sportieve ontmoeting in deze tak van sport is. Noch een reguliere competitie van de bond, noch andere toernooien van bestaande clubs zijn er over. Die zijn allemaal doodgebloed.

Cadushi heeft met hulp van sponsoren als Helmich Associates, Kusters Trading/Polar, Intermediate, Oduber Agencies en Pepsi Cola alles in gereedheid kunnen brengen voor een sportief treffen waarin badmintonners in een A, B en C klasse, voor wel de dames als de heren, de krachten en tactieken kunnen meten. Er zijn enkel spelen, maar ook gemengd dubbel en heren of dames koppels. Dit jaar is de animo onder ingeschreven deelnemers van de diverse lokale verenigingen weer dusdanig dat er een druk wedstrijdprogramma over twee dagen is uitgesmeerd. Iedereen is van harte welkom om in de ‘Cadushi ambiente’ te genieten van spannende wedstrijden en om de spelers aan te moedigen.
Alle wedstrijden worden gespeeld in de sporthal onder renovatie van Asiento op Rust en Burgh. Het treffen begint op zaterdag 15 december om 7 uur ‘s avonds en gaat tot 11door. Op zondag 16 december wordt het programma hervat om half 10 ’s ochtends en gaat door tot de laatste finale is gestreden. Geschat wordt dat dit rond 2 uur ’s middags het geval zal zijn.

Direct na de laatste finale vindt bij de kleine bar van Rust en Burgh de prijsuitreiking plaats. Bij dit toernooi draait het per traditie niet om geen bekers of medailles, maar om spullen die voor de naderende feestdagen uitstekend van pas komen, zoals flessen sterke drank, kratten bier, wijn, kerstbroden, kerststollen, ham, etc.