liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2007-12-14 Antilliaanse televisieserie [nl]

eerste Antilliaanse televisieserie in Nederland

Op donderdag 28 december 2007 aanstaande zal de premiere plaatsvinden van de eerste Antilliaanse televisieserie in Nederland. Perla di Caribe is een spannende serie die jongeren aanspreekt tussen de 12 en 24 jaar. Deze serie is gemaakt in Nederland met Antilliaanse jongeren van Stichting Mytikas.

Stichting Mytikas bestudeert maatschappelijke vraagstukken op het gebied van werk, schooluitval, criminaliteit en communicatie. Via visualisatie, simulatie en coaching wordt de complexiteit aangepakt. Mytikas verbreedt de grenzen van de bevolkingsgroepen in Nederland (zowel autochtonen als allochtonen) door middel van hybride culture en out of the box denken.Project UP, UP, UP!

Project UP UP UP is een driejarig project, waarin 40 Antilliaanse jongeren die in Nederland wonen bewust gemaakt worden van hun eigen talenten, dat zij oorzaak en gevolg goed in schatten, het zelfbeeld vergroten en hun competenties gericht kunnen inzetten om de doelstellingen te bereiken. Mytikas zal er naar streven dat de jongeren gemotiveerd zijn om naar school te gaan of te gaan werken. Het is van belang eigen "gedragsanalyse" te leren en te komen tot wat wij noemen een uitbreiding van het beschikbare gedragsrepertoire”. Daarvoor is een open en kritische houding naar jezelf, en inzet om met nieuwe vaardigheden te oefenen en experimenteren nodig.


Methode

De jongeren hebben baat bij praktische opdrachten die duidelijk en helder geformuleerd zijn. Via acteren, dansen, zingen en rappen, presenteren, zullen zij op een ontspannen wijze de leerstof gemakkelijk leren en vasthouden. Korte termijn successen zijn in spel direct zichtbaar en voelbaar.ar dagelijks leven ijk isBekende Nederlanders

De volgende BN-ers hebben een gastrol in een van de afleveringen.

Raymi Sambo (Zoop, Allstars)
Chris Comvalius (GTST)
Juan Wells( ONM)
Sam de Wit (Re-Play)