liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

2008-01-14 Woensdag 16 januari aan de Mathey werf

PERSBERICHT
14 januari 2008.


Woensdag 16 januari aan de Mathey werf in Otrobanda

Freewinds Band met zang van Michèle Henderson, Dichi Wit en Toni Worrell

WILLEMSTAD – Terwijl Curaçao deze week dendert onder het tumba geweld, bieden het cruiseschip Freewinds en de Curaçao Jazz Foundation (CJF) toch de mogelijkheid om a.s. woensdagavond aan boord te genieten van een concert met heel andere muziek, o.a. jazz. Aan boord zit dan de geweldige zangeres Michèle Henderson uit Dominica die recentelijk furore maakte in de Verenigde Staten als openingsact van een groot muziekspektakel ter gelegenheid van de jaarwisseling. Deze tengere zangeres, klein qua gestalte, maar groot qua stem, heeft op Curaçao grote indruk gemaakt bij eerdere optredens met de Freewinds Band.

Amper een week na het uitzinnige concert met de Argentijns-Mexicaanse echtpaar Amanda Miguel en Diego Verdaguer, alsook van hun dochter Ana Victoria en man Rob Meister, zal de Freewinds Band onder aanvoering van gitarist Patrick Zagery deze week artiesten muzikaal bijstaan uit een heel ander genre. Michèle Henderson is verknocht geraakt aan Freewinds en Curaçao waar zij bij eerdere succesvolle optredens door het publiek met open armen is ontvangen. De dag kan niet ver meer zijn dat zij internationaal doorbreekt en dan niet meer zo vaak naar het eiland kan komen. Elk optreden van haar aan boord is de moeite waard, want zij kan zich heel goed inleven in diverse muziekgenres, waarvan jazz er één is.
Daarnaast treedt komende woensdag ook zanger en zangleraar Toni Worrell met de vaste huisband op. Hij neemt voorts één van zijn veelbelovende pupillen mee die lange tijd les van hem heeft gehad, maar die nu alweer enige tijd in Nederland studeert. Deze studente Eurydice ‘Dichi’ Wit imponeerde in maart vorig jaar al toen ze nog in de examenklas van VWO zat en toch tijd wist vrij te maken voor een eenmalig optreden aan boord. Ze koos toen niet de gemakkelijkste nummers, wat een bewijs is van haar sterke passie voor toneel en zang. Ze heeft intussen ondanks haar jeugdigheid al vaker op een podium gestaan, maar heeft toch onbevangenheid van haar tiener zijn behouden.

Freewinds en CJF pakken weer de traditie op om halverwege de maand een jazzconcert aan boord te verzorgen. Komende woensdag 16 januari begint het concert om 8 uur ’s avonds. Vanaf 7 uur worden toegangskaarten a 15 gulden per persoon verkocht aan de trap van het schip dat dan afgemeerd ligt aan de Matheywerf in Otrobanda. Een deel van de opbrengst van dit specifieke concert staan Freewinds en CJF af aan de organisatie “Dokters van de Wereld” die zich wereldwijd inzet voor medische noden in de gemeenschap, ook op Curaçao.


De professionele zangeres Michèle Henderson uit Dominica.


De studente Eurydice Wit uit Curaçao.