liveincuracao.com

advertising | contact

Curacao information - LiveInCuracao.com

Verder persen met Versgeperst.com

Published: March 13, 2009

WILLEMSTAD - Nieuwssite Versgeperst.com krijgt een doorstart. De succesvolle Curaçaose actualiteitensite met nieuws gericht op jongeren heeft nieuwe investeerders gevonden en begint binnenkort aan een tweede fase.

Dit lieten de trotse nieuwe eigenaren [arrod en Mirjam Bernadina-Lonnee gisteren weten. Versgeperst.com kreeg na de oprichting door zes stagiairs van de Hogeschool Tilburg, eind september vorig jaar, veel (media) aandacht toen tropische storm Omar vorig jaar over Curaçao heen raasde. De 'jonge redactie van zes stagiairs riep iedereen op om zijn afhaar stormfoto's en filmpjes naar hun site te sturen. Vanuit hun redactie- ruimte in het pand van Dolfijn FM op Seaquarium Beach konden ze de storm zien en tegelijkertijd bijna live het beeldmateriaal op hun site zetten. Het was een groot succes.
Helaas voor Versgeperst.com moesten de stagiairs weer terug naar Nederland om hun studie af te ronden. Hun project was geslaagd, maar de site lag stil. Daar is nu dus verandering in gekomen. De Curaçaose J arrod Bemadina en de Nederlandse Mirjam Lonnee hebben een intentieverklaring voor de doorstart van Versgeperst.com ondertekend met vier van de zes stagiairs. "We hebben er ontzettend veel zin in", vertelt Mirjam. Het stel is op het moment voor de opstart van de site op het eiland maar gaat daarna weer terug naar Nederland. Ze komen permanent op Curaçao wonen zodra hun huis af is.
"Het is de bedoeling om het imago van de site te bewaren. 'Jong, fris en Curaçao in the mix'. We zijn zelf in Nederland terecht gekomen op Vers geperst.com en we waren vanaf het eerste moment enthousiast: Nu we zelf betrokken zijn willen we die eigentijdse lijn vasthouden", zegt Mirjam.
Dit betekent een multimediaal platform waar zowel tekst, audio en video-items op te vinden zijn. "We willen de mogelijkheden van de site ten volle benutten en zo ook een· bredere doelgroep van alleen jongeren bereiken. We zijn zelf jonge dertigers en wij vinden de site ook leuk. Genoeg reden om met af- wijkende invalshoeken geïnteresseerden van alle leeftijden te trekken." De kracht van Versgeperst. com is altijd de frisse kijk op nieuws geweest. Er werd gewerkt met verschillende mogelijkheden en jonge mensen die met aparte ideeën kwamen. Deze succesformule willen [arrod en Mirjam voortzetten door een redactie te vormen van studenten en stagiairs van journalistieke opleidingen uit zowel Nederland als Curaçao in combinatie met ervaren vaste krachten.
Mirjam vertelt: "Op die manier houden we het enthousiasme van jonge mensen, terwijl we zelf het professionele gedeelte voor onze rekening nemen. Jarrod heeft een ICT-achtergrond en zal dus de techniek doen. Zelfheb ik communicatie- en organisatie-ervaring en zal ik me dus meer met de inhoud bezighouden. n
Het tweede leven van Vers geperst.com staat de komende tijd nog even in de steigers. Jarrod en Mirjam Bernadina-Lonnee willen voor dat ze beginnen eerst een goed plan maken met de vier studenten die nog betrokken zijn bij Vers geperst. Nadat ze weten hoe ze met een gedegen aanpak te werk willen gaan kunnen ze gaan beginnen. "Er moet nog het een en ander geregeld worden. We pendelen nu nog heen en weer tussen Néderland en Curaçao en we zijn nog bezig met de voorbereidingen. Het plan is om binnenkort de site te lanceren en er helemaal voor te gaan."

 

 

                   

Die nieuwe eigenaren van Versgeperst.com: Mirjam Bernadina-Lonnee en Jarrod Bernadina